Wyświetlanie 11 rezultat(ów)
Przepis

Nieprzyzwoity burger w pączku czyli wegański Tłusty Czwartek

Zeszłoroczna inspiracja na wegański Tłusty Czwartek spotkała się z bardzo dobrym odbiorem z Waszej strony. Mam trochę nadzieję, że to co przygotowałem na najważniejsze święto polskich łasuchów w tym roku, również Was zaciekawi i usatysfakcjonuje. Przepis jest bardzo łatwy, bo to tak naprawdę składanka najlepszych hitów ostatnich tygodni. Jeżeli śledzicie …

Przekąski Przepis

Wegańskie Jalapeno Poppers – idealna przekąska na roślinną imprezę

Moja współpraca z marką Wege Siostry nabiera rumieńców. W pierwszej odsłonie zaprezentowaliśmy Wam wręcz finediningowego Pora w sosie Vermezanowym, a dziś na tapet wrzucamy dwa inne produkty z portfolio Sióstr: delikatny, ale lekko zadziorny serek Smarowaniec oraz Osełkę czyli jedno z najlepszych masełek w wegańskim świecie. Użyłem ich do przygotowania …

Przepis

Cudowny por w sosie Vermezanowym

Ten przepis to efekt mojej współpracy z marką Wege Siostry, która zajmuje się tworzeniem wegańskich alternatyw dla sera i masła. Uwielbiam ich Smarowańce, Toczone czy masło, pod postacią Osełki z nerkowców. Między tymi wspaniałymi produktami jest też on: Vermezan z nerkowców lub słonecznika. Idealna alternatywa dla parmezanu. Jako, że oprócz …

Przepis Sosy

Najlepszy wegański sos serowy (póki co)

Poszukiwania wegańskiego sera trwają. Moje próby wyhodowania serów pleśniowych z nerkowców, z jednej strony udane, z drugiej nie do końca satysfakcjonujące, pchnęły mnie do skorzystania z innych rozwiązań. Wegańska kazeina, która jest kluczowym składnikiem serów tradycyjnych jest dopiero we wstępnych fazach produkcji, więc skłoniłem się ku gotowym zamiennikom, dostępnym na …