Wyświetlanie 6 rezultat(ów)
Przepis

Wegańskie Pampuchy z karmelizowanym batatem i kimchi – słodkie, kwaśne, pyszne!

Od dawna myślałem o nadzianiu czegoś batatem połączonym z kimchi. Jeżeli bowiem jeszcze nie próbowaliście frytek z batata przykrytych kołderką z kimchi to omija Was jedno z najlepszych połączeń smakowych wszech czasów. Tego się nie da zepsuć! Jednocześnie tak nieskomplikowane danie smakuje bardzo wielowymiarowo a z pozoru odmiennie smaki świetnie …

Przepis

Wegański Placek po Węgiersku

Co tylko z większą ilością słodkiej papryki w polskiej kuchni to zaraz nazywa się po węgiersku. Leczo, gulasz, placek. Właśnie, placek z sosem: po węgiersku, po zbójnicku, po góralsku, po cygańsku (a raczej romsku). Takie placki to moje ulubione dania kiedykolwiek. Pamiętam z domu rodzinnego niedzielny obiad, ścieranie a potem …