Wyświetlanie 4 rezultat(ów)
Przekąski Przepis

Bekon z Wody Skrobiowej – nie myśleliście, że tak można!

Od niedawna odkrywam na nowo seitan. Byłem nim zauroczony jeszcze zanim sam na poważnie zacząłem gotować roślinnie. Potem nieco o nim zapomniałem, by kilkukrotnie w zeszłym roku przygotować seitan z czystego glutenu pszennego. Wróciłem jednak do tradycyjnej metody wyrobu seitana, po tym jak wielką popularność w mediach społecznościowych zyskała metoda …

Impreza Przepis

Wegański bekon z yuby czyli skórki sojowej – yuba bacon

Jak wiadomo wszystko można przygotować w domu – zależnie od nakładu energii i poniesionych kosztów (nie tylko finansowych). Można również przygotować wegański zamiennik boczku, którego podsumowanie składników odżywczych wypada nieporównywalnie lepiej niż boczku mięsnego a smak zaskoczy niejedną osobę. Moja przygoda z różnymi próbami podrobienia bekonu jest krótka. Nie próbowałem …